"Київенерго" погрожує холодом через дії "Нафтогазу"

Четвер, 3 жовтня 2013, 17:52

Половина столиці може залишитися без опалення при заморозках через низький тиск газу.

Про це заявили в енергокомпанії "Київенерго".

Управління магістральних газопроводів "Київтрансгаз" за дорученням НАК "Нафтогаз України" 3 жовтня в 14:00 знизило тиск газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

На даний момент на роботу теплоелектроцентралей зниження тиску газу не вплинуло, і обидві теплоелектроцентралі, за інформацією "Київенерго", продовжують працювати, необхідна температура теплоносія поки витримується.

Реклама:

Компанія продовжує підключати споживачів до централізованого опалення і забезпечувати гарячим водопостачанням.

"Однак у зв'язку з очікуваним зниженням температури і похолоданням необхідні параметри теплоносія дотримані не будуть. У зв'язку з цим без гарячого водопостачання та теплопостачання залишаться понад 7 тисяч споживачів (житлових будинків, об'єктів соцсфери) у Деснянському, Оболонському, Печерському, Голосіївському, Шевченківському, частини Дарницького районів столиці", - йдеться в повідомленні.

"Київенерго" нагадує, що через заборгованість бюджету з компенсації різниці у тарифах, а також несвоєчасними розрахунками споживачів, особливо бюджетної сфери, за електричну та теплову енергію, компанія не може забезпечити своєчасні розрахунки за спожитий природний газ перед "Нафтогазом".

Станом на 1 жовтня 2013 року заборгованість становить 2,1 мільярда гривень, тоді як загальна заборгованість споживачів за теплову та електричну енергію перед "Київенерго" - 2,263 мільярда гривень, а обсяг невідшкодованої різниці в тарифах на теплову енергію становить 1,588 мільярда гривень.

"Сьогодні на державному рівні питання про виділення компенсації різниці в тарифах не вирішене. Є реальна загроза в питанні наявності газу і подачі на теплові джерела. Борги за спожиті енергоресурси бюджетних організацій тільки ростуть", - зазначив гендиректор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко.

"Зважаючи на це є ризик залишити більше половини столичних споживачів без тепла і гарячої води. І все це - в опалювальний сезон", - сказав він.

Компанія підкреслює, що докладає максимум зусиль щодо збільшення рівня розрахунків за теплову енергію з боку споживачів, аналізуючи причини виникнення боргу спільно з райдержадміністраціями Києва.

"Київенерго" станом на 7:00 3 жовтня підключила до опалення 1764 житлових будинків, або 17,6% житлового фонду столиці.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!