Україна узгодила з ЄС всі митні питання - Клименко

Четвер, 3 жовтня 2013, 14:52

Товарна номенклатура вітчизняного Митного тарифу приведена у відповідність до вимог СОТ.

Про це повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко 3 жовтня під час круглого столу, присвяченого зовнішній торгівлі України, організованого за підтримки ZN.UA.

"Ми налаштовані реалізувати весь потенціал поглибленого співробітництва з ЄС. Товарна номенклатура українського Митного тарифу приведена у відповідність до вимог СОТ", - зазначив глава Міндоходів.

За його словами, окреме питання - взаємне визнання Україною та країнами ЄС статусу уповноважених економічних операторів.

Реклама:

"Це створить сприятливі умови торгівлі для національних товаровиробників на європейському ринку. Ми працюємо над відповідними нормативними документами для впровадження цього інструменту", - зазначив Клименко.

Нагадаємо, як зазначали експерти, імплементація митної частини Угоди про асоціацію з ЄС стане логічним і послідовним продовженням реформ, які вже почалися в Україні.

При цьому співголова митного комітету Європейської бізнес-асоціації (ЄБА), менеджер PwC Україна Денис Шендрик зазначав, що новий Митний кодекс, відповідаючи в основному стандартам СОТ та ГАТТ, а також принципам Кіотської Конвенції про гармонізацію і спрощення митних процедур, вже є досить схожим на європейське законодавство.

"Тобто не можна говорити, що після підписання Угоди про асоціацію будуть встановлені нові "правила гри" чи внесені новаторські зміни в законодавство", - підкреслював фахівець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: