У Колобова і Соркіна розкритикували рейтинг Moody's по Україні

Четвер, 3 жовтня 2013, 13:05

Зниження міжнародним рейтинговим агентством Moody's рейтингів України без попереднього візиту експертів агентства в країну не є коректним.

Про це в ході круглого столу заявили директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну Галина Пахачук та директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Нацбанку Олександр Дубихвіст, передає "УНІАН".

За їх словами, аналітики рейтингового агентства в своїх оцінках використовували некоректні цифри.

Пахачук зазначила, що Moody's будували прогноз, відштовхуючись від червневих показників, а представник НБУ здивувався спотвореними даними золотовалютних резервів.

Реклама:

"У прес-релізі Moody's виникла незрозуміла цифра резервів НБУ. Станом на 1 вересня обсяг резервів становить 21,6 млрд доларів. У прес-релізі агентства - 19,7 млрд. Тобто десь по дорозі загубилося 2 мільярди доларів", - зауважив Дубихвіст.

Представник Мінфіну також висловила здивування тим, що агентство складало прогноз без попереднього візиту в Україну.

У зв'язку з цим Пахачук зазначила, що після зниження рейтингів України вона провела телефонні переговори зі 112 (з 250-280 існуючих) власниками єврооблігацій України, для надання їм більш точної інформації та роз'яснення неточностей в рейтингових оцінках.

Крім того, вона звернула увагу на 5 міжнародних інвестиційних банків і 3 хедж-фондів, які, за її словами, намагаються заробити на коливаннях котирувань українських єврооблігацій і зацікавлені в їх нестабільності.

Пахачук також зазначила, що для більш ефективної комунікації з рейтинговими агентствами в Мінфіні буде створено сектор по роботі з ними.

Нагадаємо, наприкінці вересня Moody's знизило рейтинг держоблігацій України з В3 до Саа1.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!