ДТЕК Ахметова уклав контракт з поляками на постачання газу

Вівторок, 29 жовтня 2013, 12:48

"ДТЕК Трейдинг" підписав контракт на постачання природного газу з компанією PGNiG SA .

Про це йдеться в повідомленні компанії СКМ.

Як повідомляється, тестові поставки заплановані з 28 по 31 жовтня, при цьому максимальна добова поставка складе до 3,5 млн куб.м.

"ДТЕК продовжує працювати над диверсифікацією поставок палива для забезпечення ресурсами власних генеруючих потужностей і підприємств групи СКМ, чия потреба в цілому становить близько 6 млрд куб. м на рік, говориться в повідомленні.

Реклама:

"Репутація ДТЕК як надійного постачальника енергетичних продуктів на європейські ринки дозволила нам розпочати співпрацю з найбільшою нафтогазовою компанією Польщі. Наша мета підвищення ефективності бізнесу та конкурентоспроможності продукції та послуг. Обсяг імпорту до кінця року буде коректуватися виходячи з економічної доцільності та технічної можливості", - прокоментував директор з комерційної діяльності ДТЕК Андрій Фаворов.

У 2012 році "ДТЕК Трейдинг" отримав п'ятирічну ліцензію на постачання природного газу, що дозволило зайняти активну позицію на внутрішньому і зовнішньому газовому ринку. У липні поточного року компанія почала імпортувати природний газ з Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: