"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Сумихімпром" відновило виробництво

Вівторок, 29 жовтня 2013, 11:41

Одне з найбільших хімічних підприємств "Сумихімпром", держпакет акцій якого до кінця року планується виставити на приватизаційний конкурс, відновило виробництво.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "УНІАН" .

"Ми поетапно відновили роботу цехів з виробництва мінеральних добрив та пігментів, сіркокислотне виробництво. Зараз підприємство забезпечене необхідними сировинними ресурсами. Сформовано пакет замовлень на найближчий час", - заявив керуючий санацією підприємства Ігоря Лазакович.

Згідно з повідомленням, причиною зупинки була несприятлива ситуація на світовому ринку, зниження попиту і падіння цін на мінеральні добрива.

Реклама:

Також повідомляється, що в період простою підприємство здійснило капітальний ремонт основних цехів, чистку обладнання, а також профілактику енергомереж з метою підготовки підприємства до роботи в осінньо-зимовий період.

Нагадаємо, Кабінет міністрів своїм розпорядженням від 10 квітня 2013 затвердив план розміщення акцій "Сумихімпрому", відповідно до якого планується до кінця 2013 року виставити на приватизаційному конкурсі з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону 92,75% акцій даного підприємства, номінальною вартістю 403,185 млн гривень.

Сумихімпром - енергохімічний комплекс, що виробляє двоокис титану, мінеральні добрива, сірчану і фосфорну кислоти, залізо-оксидні пігменти і коагулянти.

100% акцій ПАТ "Сумихімпром" знаходяться в управлінні держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: