"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Roshen просить владу розібратися з Росією в рамках СОТ

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:56

Roshen ініціює розгляд з Росією в рамках Світової організації з приводу висновків недавніх перевірок українських фабрик.

Про це пише "Комерсант-Україна".

"За результатами інспекції українських підприємств Roshen були виявлені принципові проблеми", - йдеться в повідомленні федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини РФ (Росспоживнагляд).

Зокрема, інспектори встановили, що українська кондитерська продукція виготовляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним вимогам Росії з ряду мікробіологічних показників, пише видання.

Реклама:

"Нормативні та технічні документи на кондитерські вироби Roshen складені відповідно до затвердженого в 1989 році Міністерством охорони здоров'я СРСР документом, який втратив чинність у 1996 році" , - зазначили у відомстві.

У Росспоживнагляді також вважають, що виробничий контроль на перевірених підприємствах не забезпечує гарантії якості та безпеки продукції, що поставляється.

Було встановлено, що якість сировини для виробництва кондитерських виробів не контролюють у виробничих лабораторіях за санітарно-хімічними показниками безпеки, а оцінюють лише за супровідними документами постачальників.

При цьому основний постачальник сухого молока для фабрик Roshen - "Бершадьмолоко" - не входить до реєстру молокопереробних підприємств України, допущених до постачання в Росію, що є грубим порушенням встановлених в РФ вимог.

Особливий акцент був зроблений на ставленні української сторони до російських інспекторів.

"Робота експертів Росспоживнагляду на території України проходила в неділовій і недружній обстановці, яку створило керівництвом Мінагропроду, яке виступило із заявами, спрямованими на дискредитацію експертів", - йдеться в повідомленні.

Висновки інспекторів Росспоживнагляду стали несподіванкою для української сторони.

"У ході перевірок українських фабрик інспектори Росспоживнагляду не заявили ні про які системні порушення", - повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

По завершенню перевірки інспектори, посилаючись на погане самопочуття керівника групи, відмовилися повідомити і обговорити з українською стороною результати перевірки, підписання акта перевірки і в терміновому порядку відбули з України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: