"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада США хоче збільшити приплив інвестицій

Понеділок, 28 жовтня 2013, 16:11

Президент США Барак Обама та інші чиновники мають намір підтримати приплив іноземних інвестицій в США.

Про повідомляють "Вести.ru" з посиланням на Financial Times.

За інформацією видання, такий крок з боку Обами, коли нагадується, що Америка відкрита для бізнесу, є більш агресивними діям Білого дому, ніж зазвичай.

Судячи з усього, це відображає зростаюче розуміння у Вашингтоні, що аргументи на користь інвестування в найбільшу економіку у світі більше не є очевидними.

Реклама:

"У 2000 році на США припадало 37% загального обсягу іноземних інвестицій, але до 2012 року ця частка скоротилася до 17%. У 2012 році було залучено 166 млрд доларів прямих іноземних інвестицій, що на 28% менше, ніж у 2011 році, і трохи нижче рівня 2010 року" - йдеться в повідомленні.

Цього року показник може бути ще нижчим, так як в перші шість місяців 2013 було залучено лише 66 млрд доларів, що відчутно менше, ніж 84 млрд доларів за аналогічний період минулого року.

Особливо помітні спроби залучити прямі іноземні інвестиції стали в цьому місяці, коли тимчасове часткове припинення роботи уряду викликало здивування інвесторів по всьому світу. Вони стали сумніватися в можливостях США керувати економікою, і це викликало нервозність на світових ринках.

Міністерство торгівлі США організовує першу в своєму роді зустріч для іноземних інвесторів, агентств з економічного розвитку та представників влади на цьому тижні.

Як очікується, Обама та інші чиновники скажуть про те, що слабкі темпи відновлення економіки і політичні проблеми не повинні впливати на інвестиційні рішення.

Також на заході будуть виступати міністр фінансів США Джейкоб Лью, держсекретар Джон Керрі, продавці Майкл Фроман і міністр торгівлі Пенні Пріцкер.

"Слідом за промисловими кризами у Вашінгтоні прийшов час зібратися разом і зосередитися на тому, щоб зробити все можливе для стимулювання зростання та створення нових якісних робочих місць", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!