Toyota стала світовим лідером з продажу автомобілів

Понеділок, 28 жовтня 2013, 10:26

Японський автовиробник Toyota Motor став світовим лідером з продажу автомобілів в третьому кварталі 2013 року, випередивши американську General Motors і Volkswagen.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

Згідно з повідомленням, Toyota в липні-вересні продала 2,5 млн автомобілів - це на 2,8% більше, ніж роком раніше, свідчить звіт компанії.

Для порівняння: продажі GM в минулому кварталі збільшилися на 5,5% - до 2,4 млн автомобілів, продажі Volkswagen становили близько 2,33 млн автомобілів.

Реклама:

За оцінками експертів, Toyota зафіксує рекордний прибуток у поточному фінансовому році.

Хороші показники компанії є черговим підтвердженням дієвості "абеномікі" - економічної політики прем'єр-міністра Сіндзо Абе, яка призвела до різкого ослаблення ієни, підвищивши тим самим прибутковість японського експорту, відзначають аналітики.

"В останні кілька місяців продажі японських автовиробників зросли завдяки ослабленню ієни в результаті" абеномікі" , - відзначає президент Fukoku Capital Management Inc. Юккі Сакураї. - Ціни на деякі японські автомобілі в США знизилися, що зробило їх більш конкурентоспроможними".

Продажі Toyota в США в третьому кварталі збільшилися на 12% - до 586,016 тис автомобілів, що дозволило компанії зайняти друге місце за цим показником після GM (697,113 тис штук) і вперше за 15 кварталів обігнати Ford Motor Co.

Продажі Honda Motor Co. в США виросли в минулому кварталі на 13% - до максимуму за 21 квартал , Nissan - на 10% , Fuji Heavy Industries Ltd . , що випускає автомобілі Subaru , - на 30 %.

У Китаї Toyota відстає від GM і Volkswagen за обсягом продажів у зв'язку з триваючою територіальною суперечкою між Японією і КНР, в результаті якоъ попит на продукцію японських виробників істотно впав.

У третьому кварталі Toyota продала в Китаї 222 тис автомобілів, тоді як GM - 745,026 тис, Volkswagen - понад 800 тис.

Глобальні продажі Toyota за дев'ять місяців цього року становили 7,41 млн автомобілів, що також робить японську компанію лідером ринку.

GM в січні-вересні продала 7,25 млн автомобілів, Volkswagen - 7,03 млн машин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: