Космічне агентство витратить 4 мільйони на знищення мін

Понеділок, 28 жовтня 2013, 08:39

Державне космічне агентство за результатами тендеру уклало угоду з ДП "Науково-виробниче об’єднання "Павлоградський хімзавод" на створення промислових потужностей для утилізації касетних боєприпасів з протипіхотними мінами.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість робіт становить 3,75 мільйона гривень.

Як зазначається, закупівлю проведено за процедурою в одного учасника з метою забезпечення сумісності, оскільки раніше послуги замовлялися у цього ж підприємства.

Реклама:

У 2008-2009 роках за договором з Павлоградським хімічним заводом була відпрацьована технологія розбирання інженерних касетних боєприпасів до блоків з протипіхотними мінам ПФМ-1, а також технологія утилізації протипіхотних мін шляхом високотемпературної обробки на установці утилізації твердих відходів спецвиробництв (роторна піч), йдеться у повідомленні.

В будівлі заводу розпочато створення експериментальної дільниці з розбирання касетних боєприпасів з протипіхотними мінами ПФМ-1. Через брак державних коштів роботи не були завершені.

Заплановані на 2013 рік роботи є продовженням раніше розпочатих Павлоградським хімічним заводом технологічних робіт по створенню дільниці з розбирання касетних боєприпасів з мінами ПФМ-1(1С).

Також стверджується, що цей завод єдиний в Україні володіє виробничим комплексом для утилізації протипіхотних мін типу ПФМ-1, пише видання.

Павлоградський хімічний завод очолює Леонід Шиман, депутат від Дніпропетровської обласної ради Партії регіонів, якому присвоїли звання "Героя України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!