Присяжнюк похвалився, що українці віддають перевагу "рідним" продуктам

Субота, 26 жовтня 2013, 14:17

Понад 90% харчових продуктів, які купують українці, - вітчизняного виробництва.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба відомства.

За його словами, за 9 місяців в Україні зросло виробництво яловичини, свинини, м’яса птиці, молока, вершкового масла, сиру та інших найпопулярніших продуктів харчування.

"Україна забезпечує внутрішній ринок продовольства за рахунок власного виробництва. Водночас, попит на вітчизняну харчову продукцію всередині країни також зростає. Так, більше 90% продовольства, яке купують споживачі в Україні, - саме вітчизняного виробництва", - зазначив Присяжнюк.

Реклама:

Міністр наголосив, щоб для того, аби попит українців було забезпечено, зростає і виробництво продуктів харчування.

Так, наприклад, за 9 місяців поточного року збільшилося виробництво яловичини замороженої на 65%, свинини свіжої чи охолодженої - 9,6%, м’яса птиці свіжого чи охолодженого - 5,7%, вершкового масла - 2%, сиру - 5,4%, обробленого молока - 2,6% тощо. 

"Українці вже звикли до вітчизняного продукту. Тож, щоб задовольнити дедалі вищий попит, нарощується й виробництво. Окрім цього, велика увага приділяється і якості продукції. Так, в Україні вже впроваджено системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів на 553 підприємствах. Продовжується робота з упровадження однієї з найкращих таких систем – НАССР. І така робота продовжиться, особливо враховуючи перспективу підписання Угоди про Асоціацію з ЄС", - зазначив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: