Колесніков: українці працюють в п'ять разів гірше, ніж американці

Субота, 26 жовтня 2013, 11:48

Без величезних інвестицій Україна не досягне рівня продуктивності праці навіть східноєвропейських країн.

Про це нардеп від Партії регіонів Борис Колесніков розповів в інтерв'ю ZN.UA.

Як пише видання, Колесніков однією з головних проблем вітчизняної економіки вважає низьку продуктивність праці українців.

Регіонал зазначив, що продуктивність праці в Україні становить 19% від продуктивності праці в США, 22-25% - у Західній Європі, 29-31% від продуктивності праці у Східній Європі.

Реклама:

"Це говорить про те, що ми працюємо в 3,5 рази гірше, ніж у Східній Європі, в чотири рази гірше, ніж у Західній, і в п'ять разів гірше, ніж у США", - підкреслив Колесніков.

"Відповідно, якщо ви зарплату в 450 долари помножите на 5, то отримаєте зарплату в 2250 доларів, яку міг би отримувати українець, якби працював з такою ж продуктивністю, як американець", - додав він.

Однак, за словами депутата, у цьому винні не українці, а відсутність засобів виробництва.

"Якщо ви робите глиняний горщик, а гончарний круг один, то скільки б ви не працювали, хоч цілодобово, але горщиків більше не стане, поки завод не відкриється. Точно так і в економіці. Потрібні інвестиції, а інвестиції - це довіра до країни. Без величезних інвестицій ми не досягнемо рівня продуктивності праці навіть східноєвропейських країн", - зазначив Колесніков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: