"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обсяг трансфертів місцевим бюджетам становив 82 мільярди

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 15:40

Обсяг міжбюджетних трансфертів, перерахованих місцевим бюджетам для їх збалансування та вирівнювання, у січні-вересні поточного року становив 82,7 млрд гривень.

Про це повідомив перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, передає УНІАН.

"Протягом року з метою збалансування місцевих бюджетів уряд перераховував міжбюджетні трансферти. Протягом січня-вересня перераховано 82,7 млрд гривень, включаючи перераховані в повному обсязі дотації вирівнювання та додаткові дотації в обсязі 43,8 млрд гривень", - сказав Мярковський.

Він також повідомив, що за 9 місяців місцевим бюджетам виділено 28,1 тисяч позичок на покриття тимчасових касових розривів на загальну суму 37,6 млрд гривень.

Реклама:

Мярковський також спростував інформацію ряду парламентаріїв про те, що незахищені статті бюджетів ніяк не фінансуються.

"За 9 місяців витрати місцевим бюджетам за захищеними статтями становили 140,2 млрд гривень, що на 11,1 млрд гривень більше показника 2012 року. За незахищеними статтями витрати становили 13,3 млрд гривень, що на 1,6 млрд гривень більше факту минулого року", - сказав перший заступник міністра фінансів.

Як повідомлялося, 24 жовтня Кабінет міністрів виділив 2,06 млрд гривень в якості дотацій державного бюджету, що спрямовуються для вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів, а саме: для виплати поточної заробітної плати та погашення зарплатних боргів працівникам бюджетних установ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!