Рада здешевила земельні торги

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 15:18

Законопроект про внесення змін до Земельного кодексу щодо здешевлення вартості робіт з підготовки та проведення земельних торгів дозволить сільрадам наповнювати місцеві бюджети.

В цьому переконує автор законопроекту - перший заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий, передає прес-служба нардепа. 

"Після того, як закон втупить в дію, фінансове навантаження на учасників земельних торгів зменшиться. Це відбудеться за рахунок того, що обов'язковий друк оголошень у засобах масової інформації буде скасовано" - сказав Кутовий.

Він також додав, що вся інформація про торги буде розміщуватися на сайті Держземагенства, а отже кожна зацікавлена особа зможе мати вільний доступ до цієї інформації.

Реклама:

"Інша норма стосується зниження максимального розміру виплати винагороди виконавцю земельних торгів з 59,5 тисяч гривень до 34 тисяч гривень", - зазначив депутат.

Він повідомив, що вартість проведення земельних торгів стала причиною того, що за перше півріччя цього року в Україні таким способом було продано 15 ділянок, а це трохи більше ніж три гектари землі, а також прав оренди на 26 ділянок загальною площею 0,5 гектара.

"У сільських рад були зв'язані руки існуючими фінансовими зобов'язаннями під час проведення торгів. Якщо справа стосувалась невеликих ділянок, то їхня вартість нерідко перевищувала суму супутніх витрат" - вважає Кутовий.

Як відомо, у четвер Верховна рада прийняла за основу та в цілому закон "Про внесення змін до Земельного кодексу щодо здешевлення вартості робіт з підготовки та проведення земельних торгів". Документ підтримало 297 депутатів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: