Темпи зростання економіки Великобританії досягли рекорду

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 15:13

Економіка Великобританії в третьому кварталі поточного року виросла на 0,8%, це найвищі темпи збільшення ВВП з другого кварталу 2010 року, коли до влади прийшов уряд Девіда Кемерона.

Такі дані опублікувало Управління національної статистики, передає "Ітар-Тасс".

За інформацією видання, в порівнянні з тим же періодом минулого року зростання економіки становило 1,5%. Економіка Великобританії зростає вже третій квартал поспіль.

При цьому ВВП країни в даний момент як і раніше на 2,5% менше, ніж він був у 2008 році, коли вибухнула світова фінансова криза.

Реклама:

Сильне зростання економіки дає прем'єру Девіду Кемерону і міністру фінансів Джорджу

Осборну підстави стверджувати, що проводиться урядом політика жорсткої економії бюджетних витрат починає давати позитивні результати за рахунок оздоровлення фінансового становища країни.

Головним локомотивом зростання економіки в третьому кварталі була будівельна галузь, обсяги якої зросли на 2,5%. Причиною прискорення її розвитку стали урядові заходи щодо стимулювання. У їх числі - нещодавно оголошена ініціатива з надання державних гарантій по іпотечних кредитах сім'ям, які купують свій перший будинок або квартиру.

Тим часом, обсяг будівельного сектора залишається на 12,5% менше пікового показника, досягнутого в 2008 році.

Зростання промисловості становило у третьому кварталі 0,5%. Обсяг виробництва британської промисловості залишається на 12,8% менше передкризового рівня 2008 року.

При цьому зростання обробного сектора промисловості - 0,9% - виявилося вищим, ніж у середньому по економіці. Обсяги обробної промисловості залишаються на 8,9 меншими, ніж рівень 2008 року.

Тим часом, у третьому кварталі сповільнився розвиток сектора послуг, на частку якого припадає три чверті британської економіки. Зростання сфери послуг було нижче середнього показника по економіці - 0,7%. При цьому її обсяги перевищили передкризовий рівень на 0,6%.

Найбільш швидкими темпами зростали сфери бізнес-послуг та фінансового сектора, далі за темпами зростання йдуть сфери торгівлі, готельного бізнесу та громадського харчування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: