"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Twitter може залучити 1,61 мільярда в ході IPO

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 12:42

Ціновий діапазон акцій мікроблогінгового ресурсу Twitter в рамках IPO на Нью-Йоркській фондовій біржі встановлений у розмірі 17-20 долара за штуку.

Про це пишуть "Вести Економіка" з посиланням на Reuters.

Сервіс мікроблогінгу Twitter розраховує залучити в ході первинного публічного розміщення акцій від 1,25 млрд доларів до 1,44 млрд доларів. Всього Twitter має намір реалізувати на Нью-Йоркській фондовій біржі біля 13% від загальної кількості - 70 млн акцій.

Якщо всі запропоновані акції будуть продані, Twitter запропонує інвесторам додатково 10,5 млн цінних паперів. Це дозволить збільшити обсяг виручки від IPO до 1,6 млрд доларів.

Реклама:

Нещодавно стало відомо, що банки-організатори IPO сервісу погодилися відкрити для компанії револьверну кредитну лінію у розмірі 1 млрд доларів з терміном надання позики на п'ять років, ставка - 1-1,75 % плюс LIBOR (лондонська ставка міжбанківського кредитування).

Ці кошти допоможуть Twitter покрити потенційні витрати в ході первинного розміщення, а можливо, будуть використані пізніше для розвитку бізнесу. При цьому особливість револьверної, інакше - поновлюваної, позики полягає в тому, що компанія повинна буде виплатити кредиторам певну суму, навіть якщо гроші їй не знадобляться.

Дата проведення IPO, яке відбудеться на Нью-Йоркській фондовій біржі, поки не оголошена. За неофіційними даними, первинне розміщення акцій може відбутися до кінця листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!