Азаров встановив обсяг випуску векселів для відшкодування ПДВ

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 12:17

Кабмін встановив граничний обсяг випуску фінансових казначейських векселів для відшкодування заборгованості держави з відшкодування ПДВ у сумі 12,026 млрд гривень.

Про це йдеться в постанові Кабміну №766 від 9 жовтня, опублікованому на сайті уряду.

Згідно з постановою, потрібно встановити граничний обсяг видачі фінансових казначейських векселів для відшкодування з бюджету сум податку на додану вартість за податковими деклараціями, які будуть подані до 1 листопада 2013 року, в сумі 12,026 млрд гривень.

Цією ж постановою Кабмін встановив граничний обсяг випуску фінансових казначейських векселів для погашення фактичної бюджетної заборгованості розпорядників бюджетних коштів на рівні 3,599 млрд гривень.

Реклама:

Як відомо, у липні глава  Міндоходів Клименко заявляв, що тільки обсяг підтвердженої заборгованості по ПДВ досяг 4,5 млрд гривень. Ще частина компаній, що претендують на відшкодування, оскаржували це право в судах - у липні таких позовів було на 11 млрд гривень, говорив Клименко.

26 вересня, повідомив співрозмовник Forbes в Міндоходів, це - 6 млрд гривень відшкодування, термін по якому ще не настав, і 8-9 млрд гривень - у судах. 

Сума в 12 млрд гривень буде включати не тільки поточну , але й прогнозовану заборгованість з відшкодування ПДВ.

У цілому, згідно з даними Мінфіну, в порівнянні з минулим роком обсяг надходжень від ПДВ до держбюджету в січні-липні зріс лише на 1,1 млрд гривень - до 105,5 млрд гривень, а сума відшкодувань з цього податку за ті ж сім місяців збільшилася на 6,6 млрд - до 33,5 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!