"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Франції депутати хочуть оподаткувати енергетичні напої

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 10:35

Депутати нижньої палати французького парламенту - Національних зборів - проголосували за введення податку на енергетичні напої.

Про це повідомило агентство Agence France -Presse, пише "Лента.ру".

Як повідомляється, величина податку становитиме один євро на літр напою.

Очікується, що нововведення буде щорічно приносити в скарбницю до 60 мільйонів євро.

Реклама:

Податок повинен отримати схвалення у верхній палаті французького парламенту - Сенаті.

Ініціатором збору став депутат - соціаліст Жерар Бат. Проти податку виступили члени опозиційної правоцентристської партії "Союз за народний рух", які побоюються схвалення подібних податків для споживчих товарів.

Підставою для додаткових зборів стали побоювання законодавців у зв'язку з ймовірними ризиками для здоров'я при вживанні енергетиків. Медики вважають, що високий вміст кофеїну може викликати у дітей та підлітків серцеву аритмію і підвищений артеріальний тиск.

У минулому році французькі законодавці вже вводили податок на енергетики, але він був визнаний незаконним Конституційним судом.

Париж зняв найбільш жорсткі обмеження на енергетичні напої в 2008 році, дозволивши продавати напої з таурином. За різними оцінками, близько дев'яти мільйонів французів вживають енергетики.

Можливі негативні наслідки вживання енергетичних напоїв викликають побоювання не тільки у Франції. Зокрема, в США влітку 2013 року Американська медична асоціація заявила про наміри рекомендувати заборону на рекламу енергетиків для осіб молодше 18 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: