"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чистий прибуток Samsung зріс на рекордні 26%

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 09:24

Чистий прибуток найбільшої технологічної корпорації Samsung Electronics в III кварталі 2013 року за рік зріс на рекордні 26% завдяки високій виручці від смартфонного і процесорного підрозділів.

Про це пишуть "Вести Економіка".

Мобільний бізнес, у звітному періоді склав дві третини операційного прибутку корпорації, почав поступово знижуватися у зв'язку з високою конкуренцією в преміальному сегменті і зниженням цін на пристрої.

У той же час прибуток підрозділу, що займається виробництвом мікрочіпів, зріс майже вдвічі відносно аналогічного періоду роком раніше. Даний бізнес приніс Samsung одну п'яту її сукупного операційного прибутку.

Реклама:

Чистий прибуток південнокорейського гіганта в тримісячному періоді з липня по вересень зріс до рекордних 8,24 трлн вон, або 7,76 млрд доларів, з 6,56 трлн вон торік. Продажі корпорації зросли на 13,2% до 59 трлн вон.

Операційний прибуток піднявся на 26% до 10,16 трлн вон. Проте темпи зростання знизилися майже вдвічі проти 47,5% в II кварталі. Зростання прибутку також сповільнилося і в смартфонному підрозділі, який, тим не менш, складає значну частку доходів корпорації.

Мобільний телефон і телекомунікаційне обладнання принесли Samsung 66% її сукупного операційного прибутку. При цьому рентабельність мобільно-комунікаційного бізнесу за даним показником знизилася до 18,3% з 18,8%.

Підрозділ споживчої електроніки - друге в Samsung за обсягом продажів - також зазнає труднощів. Рентабельність з операційного прибутку тут склала лише 2,9%, що більшою мірою пов'язано з невисоким попитом на телевізори.

За підрахунками аналітиків, за звітний період південнокорейська корпорація реалізувала від 85 млн до 89 млн смартфонів, в тому числі новітніх Galaxy S4.

Проте, за їх оцінкою, незабаром дешеві пристрої будуть становити більшу частку продуктового портфеля Samsung, що негативно відіб'ється на фінансових результатах компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!