"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров каже, що економіка України гальмує, і чекає на "Євробаскет-2015"

Четвер, 24 жовтня 2013, 15:48

Прем'єр Микола Азаров зазначає, що український уряд вживає заходів для стабілізації української економіки.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Виступаючи на відкритті IV Міжнародного Чорноморського економічного форуму в Лівадії в четвер, він нагадав, що наразі економіка України схильна до серйозного впливу світової економічної кризи, також на економіку серйозно впливають високі ціни на газ, який є важливою складовою для роботи хімічної та гірничо-металургійної промисловості України.

У зв'язку з цим, зазначив він, "у цих умовах наша економіка, я сказав би, дещо пригальмувала. Якщо у 2010-2011 роках мали приріст ВВП 10%, то у 2012-му і частина 2013 року буде близько 0%".

Реклама:

При цьому він зазначив: "Передусім хочу сказати, що в Україні стабільна політична ситуація, що дуже важливо для інвестиційного клімату, а також стабільна фінансово-економічна ситуація"

"Ми не маємо проблем ні з погашенням зовнішніх боргів, ні з погашенням внутрішніх боргів. Країна активно займається реалізацією найважливіших проектів у плані модернізації економіки, розвитку інфраструктурних проектів. У нас великі плани у зв'язку з цим", - запевнив Азаров.

Прем'єр нагадав, що впродовж 2010-2011 років і частини 2012 року Україна показала, що здатна реалізовувати найбільші інфраструктурні проекти, зокрема, за два роки було побудовано чотири великі міжнародні аеропорти з довжиною злітно-посадкової смуги до 4 км, а також понад 4 тис. км автодоріг, зведено сучасні спортивні споруди.

Усе це відбувалось у рамках підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу.

"Це був потужний поштовх розвитку нашої економіки. Сьогодні в нас такі самі плани, має відбутися проведення європейського чемпіонату з баскетболу Євробаскет-2015. У наших планах також будівництво великої кількості інфраструктурних об'єктів", - сказав прем'єр-міністр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!