"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада підтримала погашення мільярдних боргів "Енергоатома" за рахунок держави

Четвер, 24 жовтня 2013, 15:05

Верховна рада попередньо погодилася погасити 1,5 млрд гривень енергоборгів перед олігархами за рахунок держави.

За відповідний законопроект №3057 регіонала Артура Мартовицького в першому читанні проголосували 232 народних депутата.

Верховна рада прийняла за основу проект змін до держбюджету - 2013 щодо погашення заборгованості за енергетичні ресурси.

Згідно з пояснювальною запискою, виділяються додаткові кошти в сумі 1,3 млрд гривень місцевим бюджетам для компенсації підприємствам теплоенергетики різниці в тарифах, а також 240 млн державним шахтам для розрахунків за електроенергію.

Реклама:

Покрити ці витрати пропонується за рахунок збільшення надходжень на суму 1,54 млрд гривень від сплати податкових зобов'язань з податку на прибуток держпідприємства "Енергоатом".

Примітно, що спочатку законопроект намагалися провести через Раду одразу в цілому, однак для підтримки цього рішення не вистачило голосів - "за" висловилися тільки 223 депутати.

Після цього спікер Володимир Рибак поставив законопроект на голосування тільки за основу, і документ набрав 226 голосів. Однак було зафіксовано випадок неперсонального голосування, за законопроект довелося голосувати ще раз. Зрештою проект змін набрав необхідні 232 голоси.

Як повідомлялося, НАЕК "Енергоатом" є державним підприємством-оператором всіх діючих атомних станцій, які виробляють майже половину всієї електроенергії в країні, яка є найдешевшою з усіх її видів.

Як відомо, майже 70% всієї теплогенерації України володіє бізнесмен Рінат Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: