"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров розраховує, що скоро Україна вільно торгуватиме з Туреччиною

Четвер, 24 жовтня 2013, 13:39

Прем'єр-міністр Микола Азаров сподівається, що незабаром Україна й Туреччина завершать переговори та підпишуть угоду про зону вільної торгівлі.

Про це заявив він, виступаючи на відкритті IV Міжнародного Чорноморського економічного форуму в Лівадії в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Для нас Туреччина - стратегічний партнер. Ми з Туреччиною практично вже перебуваємо на стадії завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі", - заявив він

Прем'єр також зазначив, що між Україною і Туреччиною "чудово розвивається товарообіг", і зазначив, що значна частина інфраструктурних проектів, побудованих в Україні до Євро-2012, споруджувалася за участю турецьких компаній і фахівців, які, за його словами, працювали в стислі терміни, якісно й досить ефективно.

Реклама:

Азаров відзначив і проблеми, які є у відносинах із Туреччиною. Зокрема, це стосується ринку сільськогосподарської продукції.

"Тут Туреччина думає про те, як захистити свій ринок, і ми думаємо, як захистити свій ринок, тому що в Туреччині дуже розвинене сільське господарство, особливо парникове господарство", - сказав він.

Він навів приклад, що близько 70% огірків в Україні є турецькими. Водночас Україна останнім часом активно займається створенням своїх теплиць, і, отже, створюється конкуренція, а це є дуже хорошим поштовхом для зниження ціни на овочеву продукцію.

"Я думаю, що ми знайдемо розуміння і взаємно прийнятні рішення", - сказав Азаров, говорячи про витання відносин, що стосуються сільськогосподарської продукції між Україною і Туреччиною.

При цьому Азаров додав: "Гадаю, що ми завершимо ці складні й непрості переговори. Для нас зона вільної торгівлі з Турецькою Республікою надзвичайно важлива, тому, безсумнівно, такі переговори буде завершено, й угода буде", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: