"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Panasonic згортає виробництво

Четвер, 24 жовтня 2013, 09:35

До 2014 року японський виробник побутової електроніки Panasonic вдвічі скоротить штат співробітників, зайнятих на виробництві напівпровідників.

Про це пишуть "Вести Економіка".

Як повідомляється, фабрики в Індонезії, Китаї, Малайзії, Сінгапурі будуть призупинені, і деякі з них підуть з молотка. Усього кількість робочих місць в підрозділі з виробництва напівпровідників знизиться з 14 тисяч до 7 тисяч.

Японці знижують свою присутність вже у третій галузі, йдеться в повідомленні.

Реклама:

В кінці серпня компанія відмовилася від ринку смартфонів через низький попит на цю новинку в Японії.

На початку жовтня Panasonic згорнув виробництво плазмових панелей, так як вони не втрачають частку ринку на користь РК-дисплеїв. Поки корпорація отримує прибуток тільки від виробництва сонячних батарей і медичного обладнання.

Цього року Panasonic прийняла рішення збільшити присутність на таких ринках, як автомобільні електронні прилади, в тому числі почати виробництво радарів і парктроников.

Крім того, на японських виробників також тисне високий курс ієни.

Незважаючи на те, що за останній рік її котирування завдяки агресивній монетарної політики Банку Японії знизилися на 20% за останній рік, позиції японських компаній залишаються слабкими.

Частка Sony, Panasonic і Sharp на світовому ринку телевізорів не перевищує 20%. Samsung займає 27,7%, а LG Electronics - 15%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: