"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд знову урізав витрати на програму здешевлення іпотеки

Середа, 23 жовтня 2013, 17:44

Кабмін знизив обсяг видатків на державну програму "Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян" на 35,6 млн гривень.

Про це повідомив глава Міністерства регіонального розвитку Геннадій Темник з посиланням на прийняте сьогодні розпорядження уряду, передає УНІАН.

Як йдеться в повідомленні, кошти були перенаправлені на програму "Державного пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво, реконструкцію та придбання житла".

"За рахунок цих коштів в рамках програми пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників зможемо надати в цьому році ще близько 850 пільгових кредитів громадянам, які проживають і працюють на селі", - заявив Темник.

Реклама:

За його словами, за 9 місяців 2013 року по цій програмі вже надано 2954 кредити, з яких 956 на будівництво житла та 1 998 на інженерне забезпечення та інші потреби садиб.

Також Темник повідомив, що за цей період побудовано 574 будинки загальною площею 55,75 тисяч квадратних метрів і газифіковано 2050 садиб.

Крім того, прес-служба Мінрегіону повідомила, що уряд своїм розпорядженням на 17 млн ​​гривень зменшив обсяг видатків за програмою "Часткова компенсація відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво та придбання житла".

При цьому, на такий же обсяг коштів збільшено видатки для надання кредитів за програмою "Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво та придбання житла".

Як повідомлялося, в серпні 2013 Кабінет міністрів скоротив на 150 млн гривень фінансування програми "Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: