"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ставицький: до кінця року 100% відкриємо реверс зі Словаччини

Середа, 23 жовтня 2013, 14:40

Україна розраховує на відкриття вже до кінця року реверсних поставок газу зі Словаччини, які очікувалися ще в травні, але так і не почалися через протидію постачальника газу - російського "Газпрому".

Про це в інтерв'ю журналістам заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький , передає "УНІАН".

"100% відкриємо", - сказав міністр.

При цьому, відповідаючи на уточнююче питання про те, чи можна очікувати поставок палива до кінця року, Ставицький додав: " Думаю, навіть раніше".

Реклама:

Нагадаємо, 16 травня в компанії повідомили, що заява міністра енергетики та вугільної промисловості Ставицького про початок "тестових" постачань газу з Словаччини в Україну не підтверджена галузевої статистикою.

Раніше, 15 травня міністр енергетики та вугільної промисловостіСтавицький повідомив про початок імпорту газу з Словаччини в тестовому режимі. За його словами, тести та обмін інформацією продляться 7-10 днів.

Як відомо, головний виконавчий директор RWE Supply & Trading GmbH Стефан Юдіш раніше заявив, що почати постачання газу через територію Словаччини німецькою RWE поки не вдається не через відсутність технічних можливостей, а через російський "Газпром", який фактично блокує постачання, відмовляючись узгодити заявку на транспортування газу в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: