Куба реформуватиме валютну систему

Середа, 23 жовтня 2013, 10:05

Кубинський уряд оголосив про початок реформування валютної системи країни, в якій існують дві паралельні грошові одиниці - звичайний песо і конвертований песо.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому газетою Granma, передають "РИА Новости".

"Радою міністрів Куби погоджено графік реалізації процесу виконання заходів, які приведуть до монетарної та обмінної уніфікації", - йдеться в повідомленні.

В даний час на Кубі "ходять" відразу дві валюти - кубинський песо (CUP), в якому велика частина населення отримує зарплату, і конвертований песо (CUC), прив'язаний до долара.

Реклама:

Курс обміну між цими двома валютами складає приблизно 25:1, причому у вигляді експерименту громадяни отримають можливість оплачувати в ряді місць послуги, номіновані в CUC, за звичайні песо, відзначають латиноамериканські ЗМІ.

При цьому конкретні дати проведення реформи кубинська влада поки не визначила.

Реформування торкнеться як юридичних, так і фізичних осіб, проте на першому етапі в основному будуть уніфіковані грошові відносини між юридичними суб'єктами.

Система двох валют була створена на Кубі в цілях захисту економіки. Однак, за визнанням самого глави Держради і ради міністрів Рауля Кастро, зараз вона перетворилася на одну з головних перешкод на шляху прогресу країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: