"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порти Одещини потребують 70 мільярдів - Вілкул

Вівторок, 22 жовтня 2013, 16:38

Капітальні інвестиції в рамках державно-приватного партнерства на 25 років в 3 морських торговельних порти Одеської області - Одеський, Іллічівський та Південний - можуть скласти 70 мільярдів гривень.

Про це йшлося в Одесі в ході наради з стратегії розвитку портової галузі, яке провів віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, передає УНІАН.

За інформацією видання, у нараді взяли участь заступник міністра інфраструктури Дмитро Демидович, голова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук, голова профспілки працівників морського транспорту Одеського порту Володимир Зайков, а також начальники адміністрацій Одеської, Іллічівського та порту "Південний".

"Стратегія розвитку галузі має бути спрямована на залучення інвестицій в порти, мінімізацію адміністративних і комерційних ризиків, ефективні механізми співфінансування в рамках державно-приватного партнерства", - сказав Вілкул.

Реклама:

Також він зазначив, що ще одним важливим завданням є забезпечення конкурентоспроможних тарифів на послуги портів, які привернуть нових клієнтів, та підвищення рівня логістичного сервісу.

У ході наради начальники адміністрацій представили віце-прем'єру програми розвитку морських портів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: