Україна призупинила імпорт газу з Польщі через високі ціни

Вівторок, 22 жовтня 2013, 14:16

Україна припинила постачання природного газу з території Польщі за контрактом з німецькою RWE через дорожнечу палива.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України " Вадим Чупрун, передає "УНІАН".

"Ціни, ви ж подивіться, там які. А у нас є умова: газ має бути дешевшим російського газу", - зазначив Чупрун, коментуючи призупинення поставок газу з Польщі.

Одночасно, кажучи про труднощі з реверсом Румунії, який повинен був початися з жовтня поточного року, Чупрун сказав, що політики в цьому питанні немає - є тільки технологічні складнощі.

Реклама:

"Це питання не залежить тільки від нас. Якби залежало тільки від нас, ми б його відкрили ще в січні минулого року. Зараз є технічні питання, політики тут немає", - сказав Чупрун.

Нагадаємо, Україна почала купувати газ у країнах Євросоюзу з листопада 2012 року. Раніше уряд висловлювало ідею укласти контракт на постачання природного газу в обсязі 7 млрд куб. м на рік через територію Угорщини та Словаччини і скоротити його закупівлю в Росії до 20 млрд кубометрів.

На даний момент реверс газу здійснюється через Угорщину.

Як відомо, в лютому 2013 року Україна уклала з німецьким газовим трейдером RWE Supply & Trading контракт на постачання природного газу обсягом до 5 млрд кубометрів на рік. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!