Російський автопром платитиме утілізаціонній збір

Вівторок, 22 жовтня 2013, 10:49

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, за яким російські автовиробники будуть сплачувати з 1 січня 2014 утилізаційний збір на загальних підставах.

Відповідний документ опублікований на офіційному порталі правової інформації, пише "Прайм" .

Відповідно до закону, утилізаційний збір тепер поширюється на транспортні засоби, що ввозяться з територій Білорусії та Казахстану, на рівних умовах з російськими автовиробниками та імпортерами з третіх країн, а також на транспортні засоби, поміщені в Калінінградській області під митну процедуру вільної митної зони.

Види і категорії транспортних засобів, щодо яких сплачується утилізаційний збір, визначаються урядом РФ, а розмір збору встановлюється з урахуванням року випуску автомобіля, його маси та інших фізичних характеристик, що впливають на вартість утилізації. Такий же порядок діє і зараз.

Реклама:

В даний час річні надходження до федерального бюджету від справляння утилізаційного збору становлять близько 54 мільярдів рублів. Після введення механізму загальної сплати утилізаційного збору дохід федерального бюджету орієнтовно збільшиться на 148,5 мільярда рублів на рік.

Таким чином, сумарний обсяг надходжень до бюджету від справляння утилізаційного збору становитиме 202,5 ​​мільярда рублів на рік.

Закон набирає чинності з 1 січня 2014 року.

Минулого тижня закон був прийнятий російським парламентом. Тим часом Євросоюз вже запросив до СОТ скликання арбітрів для вирішення питання про режим сплати утилізаційного збору на автомобілі в РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: