"Нафтогаз" посилив стурбованість інвесторів

Понеділок, 21 жовтня 2013, 18:56

Купонний платіж у розмірі 75,6 млн доларів НАК "Нафтогаз України", який держкомпанія не могла вчасно погасити перед утримувачами своїх євробондів випуску 2009 року, посилив стурбованість інвесторів.

Про це повідомляє міжнародне рейтингове агентство Fitch, передає УНІАН.

"Якби купон не було виплачено протягом 30 днів, то це спричинило б за собою крос-дефолт по всьому суверенному боргу України", - йдеться в повідомленні.

"Кошти в рамках проведення "Нафтогазом" піврічного купонного платежу в розмірі 75,8 млн доларів за єврооблігаціями на суму 1,595 млрд доларів з погашенням у вересні 2014 надійшли власникам облігацій лише за два дні до закінчення пільгового періоду, так як кошти на рахунках компанії було заблоковано рішенням британського суду", - відзначає Fitch.

Реклама:

За повідомленнями компанії, кошти були спочатку переведені 30 вересня. Купонний платіж по облігаціях, які мають гарантію від України, було проведено без залучення державної гарантії.

Згідно з повідомленням, платіж був здійснений на тлі побоювань на ринку, чи має "Нафтогаз" грошові кошти для проведення купонного платежу і чи доведеться компанії звертатися до держави за отриманням підтримки в екстреній ситуації.

Агентство не вважає, що така ситуація вказує на потенційну більш велику нестачу ліквідності у "Нафтогазу", однак негативні настрої на ринку свідчать про недостатню довіру до здатності компанії обслуговувати свої зобов'язання.

Fitch продовжує розглядати фінансовий профіль і ліквідність "Нафтогазу" на самостійній основі як слабкі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: