Іноземні та вітчизняні інвестори будуть працювати на рівних умовах

Понеділок, 21 жовтня 2013, 17:58

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України готує нормативну базу для забезпечення рівноправних умов роботи як іноземних, так і вітчизняних інвесторів.

Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку, передає УНІАН.

За словами директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики Мінекономрозвитку Віктора Коваленко, для України створення сприятливих умов для вкладення коштів в економіку вітчизняними інвесторами є не менш важливим, ніж залучення іноземного капіталу.

"Залучення іноземних інвесторів, безумовно, важливо, але потрібно говорити і про залучення вітчизняного капіталу, і потрібно робити кроки для того, щоб вітчизняний інвестор був захищений від корупційних дій. І в цьому напрямку має бути чітка і прозора нормативна база", - заявив Коваленко.

Реклама:

Також він підкреслив, що немає різниці, великі іноземні компанії інвестують в Україну, або дрібні, оскільки важливий сам факт вкладення коштів у вітчизняну економіку.

"Ті компанії, які працюють в Україні, вони безпосередньо тим чи іншим чином стають послами нашої країни у своїх країнах, тобто вони розповідають про аспекти роботи тут, в Україні", - підкреслив Коваленко.

Він також зазначив, що форми залучення іноземного капіталу в останній час значно змінилися, і в Україну зараз заходять, в більшій частині, іноземні інвестори для розміщення виробництва в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: