Територія ЄС на 100% покрита інтернетом

Понеділок, 21 жовтня 2013, 17:17

У Європейському Союзі було досягнуто 100% інтернет-покриття населених пунктів.

Про це повідомила Європейська Комісія, передає "CyberSecurity".

За інформацією видання, дана ініціатива реалізовувалася Брюсселем вже кілька років і, згідно з раніше заявленим планом, досягти повноцінного інтернет-покриття передбачалося до кінця цього року.

Як випливає з даних Єврокомісії, 100% покриття Європи забезпечується супутниковим інтернетом, проте в реальності його використовують лише 0,6% користувачів. У ЄС, його застосовують там, де ні провідної, ні стільникової інфраструктури немає.

Реклама:

96,1% користувачів застосовують провідний інтернет. Це або традиційний виділений мідний або оптичний канал, або DSL, тоді як 99,4% жителів живуть у зоні дії бездротового інтернету від стільникового оператора чи іншого постачальника.

Єврокомісар з питань цифрового розвитку Неоі Кроес говорить, що для тих жителів, що живуть у віддалених регіонах, супутниковий і стільниковий інтернет є гарною, хоча і не завжди дешевою альтернативою.

Вона також повідомила, що завдяки проведенню кампанії з супутниковими операторами, зараз базовий тариф супутникового інтернету в Європі становить від 10 євро на місяць, а от за 25 євро на місяць можна отримати тариф на швидкості в 20 Мбіт/сек.

Вона також повідомила, що всього Європа знаходиться в зонах покриття 148 супутників, тому вибрати є з чого.

Як повідомлялося, в ЄС був прийнятий план, згідно з яким до 2020 року 100% європейців мають отримати інтернет на швидкості не нижче 30 Мбіт/сек, а в містах не нижче 100 Мбіт/сек.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!