Клименко сказав, скільки мільярдів вивели в офшори із України

Понеділок, 21 жовтня 2013, 14:51

Обсяг коштів, які були виведені з-під оподаткування в країни з низькими податковими ставками, з початку 2013 року, становив 33 млрд гривень.

Про це повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, передає "УНІАН".

"За нашими підрахунками, в офшори і низькоподаткові юрисдикції тільки в цьому році з-під оподаткування в Україні були виведені більше 33 млрд гривень", - цитує Клименка пресс -служба Міндоходів.

У зв'язку із цим, він підкреслив, що Україна зацікавлена ​​у своїй участі в глобальних структурах, у тому числі структурах Європейського союзу, протидіючих розмиванню бази оподаткування.

Реклама:

За словами Клименка, Україна вітає існування Плану боротьби з розмиванням бази оподаткування та переміщенням прибутку (план BEPS), представленому Організацією економічного співробітництва та розвитку і затвердженому на саміті глав держав "Великої двадцятки", який пройшов у Санкт -Петербурзі у вересні поточного року.

"Ми вітаємо амбітний і всебічний план BEPS, і вважаємо , що він дозволить створити додаткові можливості для боротьби з виведенням прибутків з-під оподаткування. Україна готова приєднатися до реалізації Плану", - сказав Клименко.

Нагадаємо з 1 вересня в Україні набув чинності закон про трансфертне ціноутворення, який розроблявся і приймався як інструмент протидії практиці виведення надприбутків за кордон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!