"Укрдержреєстр" відкрив безкоштовний доступ до реєстру

Понеділок, 21 жовтня 2013, 14:27

"Укрдержреєстр" відкрив безкоштовний доступ до даних про засновників, відособлених підрозділів юридичних осіб і деякої іншої інформації в Єдиному держреєстрі юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на коментар голови відомства Дмитра Ворони.

"Це сприятливо вплине на розвиток ділового середовища України на засадах прозорості та відкритості. При цьому закритими залишаться тільки ті відомості, які охороняються законодавством про захист персональних даних", - зазначив Ворона.

За його словами, така ініціатива ще раз підтверджує факт того, що "Укрдержреєстр" продовжує створювати оптимальні та зручні інструменти для користування електронними сервісами, а також нарощувати свою присутність у мережі інтернет.

Реклама:

Для доступу до цих даних держреєстру користувач має дати згоду на те, що він не створюватиме аналогічних пошукових і метапошукових систем із комерційною метою, не здійснюватиме автоматичні або автоматизовані запити на пошук і копіювання (викачування) бази даних держреєстру, а також не поширюватиме з комерційною метою отриману в реєстрі інформацію.

Окрім того, держпідприємство "Інформаційно-ресурсний центр", яке веде цей реєстр, попереджає, що кількість сторінок, які відкриваються з кожної IP-адреси за певний проміжок часу, обмежено з метою не допустити перевантаження бази даних запитами.

Водночас, дані про власників акціонерних товариств у ньому відсутні, а надано відсилання до реєстрів власників. У цьому випадку необхідно звертатися до відкритої бази даних Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, в якій розкриваються утримувачі понад 10% акції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: