"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приплив іноземних інвестицій в Україну падає

Понеділок, 21 жовтня 2013, 09:10

Українська влада і бізнес розходяться в поглядах на те, які галузі економіки найбільш потребують інвестицій.

Про це пише "Комерсант-Україна".

В Україні другий рік поспіль спостерігається падіння обсягу прямих іноземних інвестицій (ПІІ). За вісім місяців вони становили 2,51 млрд доларів, що більш ніж на 41% менше аналогічного періоду минулого року, повідомив Нацбанк.

Згідно з інформацією Держстату, в 2012 році іноземні інвестори знизили вкладення в економіку України на 7%, до 6,01 млрд доларів.

Реклама:

Незмінними лідерами із залучення інвестицій залишаються промислові підприємства і фінансові установи, а також організації, що здійснюють операції з нерухомістю, інжиніринг та надають послуги підприємцям. За ними слідують підприємства торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку.

Для стимулювання ПІІ в Україну в 2013 році Кабінет міністрів затвердив перелік пріоритетних галузей економіки, пише видання.

У нього увійшли агропромисловий комплекс (АПК), житлово-комунальне господарство, машинобудування, інфраструктура і сфера туризму.

За словами директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктора Коваленка, для економіки держави пріоритетними є куди більше видів діяльності, однак для деяких з них вже передбачена держпідтримка.

Реалізація інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки передбачає звільнення від сплати податку на прибуток і ввізних мит.

Таким чином, уряд розраховує залучити інвестиції у виробництво і зберігання харчових продуктів в АПК, створити об'єкти поводження з відходами та будівництва в ЖКГ, провести реконструкцію і технічне переоснащення у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

У машинобудуванні - налагодити випуск комп'ютерів, електронної та оптичної продукції, електроустаткування, транспортних засобів. Побудувати нову і реконструювати існуючу транспортну та туристичну інфраструктуру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!