Королевська підвищила пенсії учасникам війни з Японією

Середа, 2 жовтня 2013, 18:54

Мінсоцполітики підвищило пенсію учасників бойових дій у війні 1945 року з Японією, яким виповнилось 85 років.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

"З 1 вересня пенсія учасників бойових дій у період війни 1945 року з імперіалістичною Японією, яким виповнилось 85 років, буде не нижче 2,548 тисячі гривень", - наголошується в повідомленні.

За словами міністра соціальної політики Наталії Королевської, відповідна постанова була ухвалена в середу на засіданні Кабінету міністрів.

Реклама:

"Уряд своїм рішенням встановив соціальну справедливість відносно учасників бойових дій у період війни 1945 року з імперіалістичною Японією, яким виповнилося 85 років. Відтепер їм, як і учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, яким виповнилося 85 років, буде підвищено мінімальну пенсію до розміру мінімальної пенсійної виплати інвалідів війни І групи – 2,548 тисячі гривень", - сказала вона.

Міністр наголосила, що за ініціативи Мінсоцполітики з 1 травня 2013 року рішенням уряду мінімальний розмір пенсійних виплат як для інвалідів війни І групи було поширено на інвалідів війни ІІ-ІІІ груп та учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, яким виповнилося 85 років.

У той же час дані норми не поширювалися на інвалідів війни ІІ-ІІІ груп та учасників бойових дій, які брали участь у бойових діях у період війни 1945 року з Японією та яким виповнилося 85 років і більше.

В Україні проживає 1102 інваліди війни ІІ-ІІІ груп та учасників бойових дій, які брали участь у бойових діях у період війни 1945 року з Японією та яким виповнилося 85 років. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: