"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" підписав угоду про транспортування газу через "Південний потік"

Середа, 2 жовтня 2013, 18:12

Дочірня компанія російського "Газпрому" , що спеціалізується на продажах газу - "Газпром експорт" - підписала угоду про транспортування газу з оператором газопроводу "Південний потік" - South Stream Transport.

Про це повідомили в управлінні інформації російського газового монополіста за підсумками засідання Ради директорів компанії South Stream Transport BV в Парижі за участю голови правління "Газпрому" Олексія Міллера, повідомляє УНІАН.

"На засіданні Ради директорів відбулося підписання Угоди про транспортування газу між ТОВ "Газпром експорт" і компанією South Stream Transport BV", - йдеться в повідомленні.

У ході засідання члени Ради директорів прийняли детальний графік будівельних робіт, затвердили довгостроковий бюджет компанії і підтвердили введення в експлуатацію першої нитки морської частини газопроводу проекту "Південний потік" до кінця 2015 року.

Реклама:

З метою диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу ВАТ "Газпром" реалізує проект будівництва газопроводу через акваторію Чорного моря в обхід України до країн Південної і Центральної Європи - "Південний потік".

Морська ділянка газопроводу "Південний потік" пройде по дну Чорного моря від компресорної станції "Російська" на російському узбережжі до узбережжя Болгарії. Загальна довжина чорноморської ділянки становитиме 925 кілометрів, максимальна глибина - більше двох кілометрів, проектна потужність - 63 млрд куб м.

16 вересня 2011 відбулося підписання Угоди акціонерів компанії South Stream Transport для реалізації морської ділянки проекту. Відповідно до документу частка участі ВАТ "Газпром" в проекті морського газопроводу становить 50 %, італійської ENI - 20%, німецької компанії Wintershall і французької EDF - по 15%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!