Клименко каже, що проект держбюджету- 2014 ще не доопрацьований

Середа, 2 жовтня 2013, 15:53

Проект державного бюджету на 2014 рік ще не доопрацьований і на сьогоднішньому засіданні уряду не розглядався.

Про це після засідання уряду заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, передає "УНІАН" .

"Цей процес проходить в робочому режимі. Що стосується Міндоходів, то всі свої цифри (проект бюджету) ми надали з урахуванням тих макропоказників і тих реалій, які ми маємо на сьогоднішній день. Сьогодні проект бюджету не розглядали", - сказав міністр.

У той же час він не уточнив, коли проект бюджету на наступний рік буде доопрацьований остаточно і переданий на розгляд Верховної ради.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабмін 14 вересня зареєстрував проект держбюджету на 2014 рік, однак голова ВР Володимир Рибак повернув Кабінету міністрів проект бюджету- 2014 на доопрацювання.

Раніше, перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський заявив, що Кабінет міністрів не може остаточно сформувати бюджет на 2014 рік, зокрема, його дохідну і видаткову частини, у зв'язку з прийняттям ВР нових законів, які, з одного боку, збільшують доходи, а з іншого - вимагають додаткового фінансування з бюджету.

Як повідомлялося, проект державного бюджету на 2014 рік, який був схвалений на засіданні уряду 11 вересня, передбачає інфляцію на рівні 8,3% і зростання ВВП на 3%.

Нагадаємо, за словами співрозмовника "Економічної правди" в Кабміні, міністри ухвалили неіснуючий документ.

Він зазначає, що на засіданні був озвучений набір макроекономічних показників, на основі яких у найкоротші терміни планується написати документ, а сам проект міністри не отримували на руки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!