Генпрокуратура візьметься за "Епіцентр" та "Ельдорадо"

Середа, 2 жовтня 2013, 15:32

Держспоживінспекція передала в Генеральну прокуратуру матеріали про порушення, виявлені в торгових мережах "Епіцентр" і " Ельдорадо" при продажу побутової техніки.

Про це повідомив глава інспекції Сергій Орєхов на брифінгу в Кабінеті міністрів, передає "УНІАН" .

"У серпні в рамках своїх повноважень ми зібрали матеріали відносно порушень мережами "Ельдорадо" і "Епіцентр", які порушили заборону на реалізацію продукції - контрафактної побутової техніки, і відправили до Генеральної прокуратури матеріали. На сьогоднішній день цим питанням займається Генпрокуратура" , - сказав Орєхов.

Нагадаємо, 7 серпня Держінспекція з питань захисту прав споживачів повідомила про введення заборони на реалізацію в Україні китайської електропобутової техніки торгової марки Interline, імпортером якої для мереж "Епіцентру" і "Ельдорадо" є ТОВ "КП Емір".

Реклама:

У Держспоживінспекції відзначили, що рішення ухвалене через те, що в результаті перевірки продукції "Інтерлайн " у Києві встановлено, що вона не відповідає законним вимогам по якості продукції. Крім того, інспекція встановила, що продукція Interline є контрафактною.

Держспоживінспекція звернулася до Генеральної прокуратури з приводу невиконання торговими мережами "Епіцентр" і "Ельдорадо", а також підприємствами, що здійснюють торгівлю через інтернет, заборони на продаж китайської побутової електротехніки Interline.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: