"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch прогнозує зниження ціни на золото

Середа, 2 жовтня 2013, 14:47

Очікуване скорочення обсягів кількісного пом'якшення в США і слабкі перспективи відновлення економіки не дозволяють говорити про зростання цін на золото протягом найближчих кількох років.

Про це йдеться в базовому прогнозі Fitch Ratings, пишуть "Вести Економіка" .

Як повідомляється, вартість золота в найближчі два роки буде залишатися на рівні 1200 доларів за тройську унцію. При цьому стресовий сценарій припускає, що ціна впаде до 1 тис доларів, а це чинитиме тиск на рейтинги золотодобувних компаній.

Рейтинги можуть бути знижені, якщо компанії не будуть скорочувати витрати.

Реклама:

У Fitch відзначають, що ціни на золото зараз набагато сильніше залежать від використання золота як фінансового інструменту та інструменту хеджування проти інфляції, ніж від промислового попиту.

В останні тижні вартість дорогоцінного металу перебувала на позначці близько 1300 доларів за унцію, при цьому ціни сильно впали з початку року і досягли трирічного мінімуму в 1180 доларів наприкінці червня.

Це спонукало багато компаній по всьому світу скоротити витрати, скорегувати плани і відкласти різні проекти, щоб встигнути адаптуватися до такої цінової кон'юнктури.

Проте поки ніяких рейтингових дій зроблено не було, так як, на думку аналітиків Fitch, компанії володіють достатньою гнучкістю для протидії зовнішнім чинникам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: