Інвесткомпанія ICU купує банк "Авангард"

Середа, 2 жовтня 2013, 12:22

Група ICU прийняла рішення про придбання банку "Авангард", зареєстрованого НБУ в липні 2013 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії ICU.

"Ми є лідируючою інвестиційною компанією в країні, найбільшим торговцем цінних паперів, а також багаторічним лідером на ринку управління активами, так що покупка банку є логічним розширенням діяльності ICU на фінансовому ринку України", - сказала голова ради директорів група ICU Валерія Гонтарєва.

За її словами, маючи колосальний професійний банківський досвід, група вирішила розширити свою присутність на фінансовому ринку через банківські операції.

Реклама:

Вона підкреслила , що "в контексті консолідації фінансового сектора та інфраструктурної реформи фондового ринку, наявність банківської ліцензії дозволить ICU ефективно і оперативно обслуговувати операції з цінними паперами та іншими фінансовими інструментами".

Гонтарєва також зазначила, що "в країні вже багато універсальних банків, тому ми бачимо наш розвиток у створенні банку, де основним фокусом будуть казначейські операції на фінансовому ринку і ринку капіталу, обороти яких неухильно зростають. Це перший етап нашого розвитку.

"А в майбутньому, будучи найбільшим керуючим активами та Wealth Management в Україні, ми плануємо побудову на базі банку "Авангард" повноцінного Private Banking, який не вестиме ризикової комерційної діяльності. Головним нашим завданням буде виключно турбота про збереження грошей і активів клієнтів", - сказала голова ради директорів група ICU.

Статутний капітал банку " Авангард - 120 млн гривень.

Як раніше повідомлялося, Антимонопольний комітет дозволив компанії Westal Holdings (Кіпр) купити більше 50 % банку "Авангард". Westal Holdings входить до групи ICU .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: