"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна імпортувала з Європи майже 1,5 мільярда кубометрів газу

Середа, 2 жовтня 2013, 10:46

Україна в січні-вересні 2013 року імпортувала з Європи через Польщу й Угорщину близько 1,489 мільярда кубометрів газу.

Про це свідчать дані оперативного моніторингу операторів ГТС Угорщини та Польщі - FGSZ Ltd, Gaz - System S.A., повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За дев'ять місяців через Польщу в українську ГТС надійшло 809 млн куб м, через Угорщину - 680 млн куб м. Разом – 1,489 млрд куб м.

Цей показник перевищив закладений у прогнозний баланс надходження й розподілу природного газу обсяг імпорту з Європи - 1,3 млрд куб м.

Реклама:

Раніше Держстат повідомляв, що за підсумками січня-липня Україна імпортувала 938,447 млн куб м газу на 369,172 млн доларів.

Як відомо, Україна з листопада 2012 року розпочала імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з компанією RWE Supply&Trading GmbH (Німеччина). З квітня 2013 року розпочалися постачання природного газу з боку Угорщини.

Крім того, тривають переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунії про можливість подання природного газу до ГТС України.

У 2013 році імпорт газу до країни з боку РФ і Європи здійснюють "Нафтогаз України", а також OstChem Дмитра Фірташа, "СЄПЕК" Сергія Курченка та "ДТЕК Нафтогаз" Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: