Київ уже втратив близько 800 мільйонів - секретар Київради

Середа, 2 жовтня 2013, 10:06

Бюджет Києва втратив близько 800 мільйонів гривень через нестабільну роботу Київської міської ради.

Про це на брифінгу в середу перед початком пленарного засідання Київради заявила секретар Київради Галина Герега, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона підкреслила, що столична міськрада не працює нормально вже близько 4 місяців.

"Місто втрачає мільйони гривень надходжень до бюджету" , - зазначила секретар Київради.

Реклама:

Зокрема, за її словами, від оренди та продажу землі бюджет недоотримав близько 300 млн гривень, від оренди та продажу комунального майна - близько 500 млн гривень.

Герега підкреслила, що через це міська влада не може виконувати взяті на себе соціальні зобов'язання.

Вона повідомила, що до порядку денного засідання Київради в середу включено 119 питань, але крім них готові до розгляду ще близько 600 питань.

Коментуючи відмову Київради надати приміщення в будівлі мерії для проведення зборів громадян, Герега заявила, що відповідно до закону, заявку на проведення таких зборів необхідно подавати не менше, ніж за 10 днів. За її словами, заявка на проведення зборів в середу була подана за два дні.

Пояснюючи, чому біля будівлі Київради в середу зібралася велика кількість правоохоронців, залучених до охорони, Герега повідомила, що вона перед кожним засіданням Київради звертається до правоохоронних органів з проханням забезпечити порядок.

За її словами, політичні партії подали заявки на участь великої кількості людей в акціях біля будівлі мерії і саме цим пояснюється велика кількість правоохоронців

Як відомо, у середу під будівлею Київради зібралися активісти і народні депутати від опозиційних фракцій і намагаються потрапити в приміщення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: