"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестори Microsoft хочуть відправити Білла Гейтс у відставку

Середа, 2 жовтня 2013, 09:03

Кілька впливових інвесторів корпорації Microsoft домагаються відходу Білла Гейтса з поста голови ради директорів компанії.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на агентство Рейтер.

За даними агентства, три неназваних інвестора Microsoft з числа 20 найбільших вкладників компанії лобіюють дане рішення в раді директорів.

На думку інвесторів, які в сукупності мають більше 5% акцій компанії, Гейтс, перебуваючи на своїй посаді, перешкоджає тому, щоб Microsoft приймала нові стратегії розвитку.

Реклама:

Також вони вважають, що відхід Гейтса дозволить надати наступнику Стіва Балмера, який нещодавно оголосив про відставку з поста генерального директора компанії, більше повноважень для здійснення необхідних змін в Microsoft.

Крім цього інвестори вважають, що повноваження Гейтса, який володіє 4,5% акцій компанії і є найбільшим приватним акціонером, непропорційні його частці в компанії.

Представники Microsoft відмовилися коментувати цю інформацію. Як відзначає агентство, поки ніщо не вказує на те, що рада директорів готовий прийняти рішення про відсторонення Гейтса з посади.

В даний час компанія зайнята пошуками наступника для Балмера. ЗМІ повідомляли, що найбільш імовірним кандидатом на пост генерального директора є глава компанії Ford Алан Мулаллі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!