Депутати хочуть збільшити штрафи за порушення на споживчому ринку

Субота, 19 жовтня 2013, 12:19

До Верховної ради внесено законопроект щодо змін у Кодексі України про адміністративні правопорушення, які посилюють відповідальності за окремі правопорушення у сфері споживчого ринку.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на сайт Верховної ради.

Як зазначено на сайті ВР, авторами законопроекту є народні депутати від фракції Партії регіонів Анатолій Денисенко, Дмитро Шенцев та Володимир Мисик.

На думку авторів, прийняття запропонованих ними змін позитивно відобразиться на стані споживчого ринку, дозволить підвищити якість обслуговування населення, покращить рівень захисту прав споживачів.

Реклама:

"Рівень розмірів штрафів не відповідає інфляційним процесам; розміри штрафів не забезпечують необхідний рівень соціального захисту населення від порушень у сфері захисту прав споживачів", - йдеться у пояснювальній записці.

Також нардепи зазначають, що розмір неоподаткованого мінімуму доходів громадян, який застосовується при визначені розміру штрафу, не індексовано більш ніж 15 років, при цьому, нерідко, заподіяна шкода громадянам у декілька разів перевищує розміри самих штрафів.

Депутати переконують, що зміни до КУпАП наблизять рівень захищеності прав українських споживачів у галузях торгівлі, громадського харчування та послуг до норм Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error