"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міндоходів хоче перевести тваринників на загальну систему оподаткування

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 17:23

Міністерство доходів і зборів підготувало законопроект, який передбачає переведення частини виробників м'яса, птиці та молока на загальну систему оподаткування.

Про це повідомили голови аграрних асоціацій під час другого Всеукраїнського аграрного форуму, посилаючись на наявні у їх розпорядженні напрацювання Міндоходів.

Суть пропозицій податківців зводиться до унеможливлення сплати виробниками продукції тваринництва, птахівництва і рибництва фіксованого сільськогосподарського податку (ФСП).

Замість цього в міністерстві пропонують перевести відповідних сільгоспвиробників на загальну систему оподаткування.

Реклама:

Так, для підприємств, що мають валовий дохід до 20 млн гривень, пропонується ввести податок із ставкою: 1% доходу – для компаній, що спеціалізуються на тваринництві і рибництві, 1,5% доходу - для птахівників.

Водночас, усі інші підприємства з обсягом доходу вище 20 млн гривень, які спеціалізуються на тваринництві, рибництві і птахівництві, пропонується перевести на загальну систему оподаткування.

У такому разі, як відомо, вони сплачуватимуть 19% з податку на прибуток.   

За розрахунками аграрних асоціацій, якщо відповідні законодавчі зміни будуть втілені у життя, додаткове фіскальне навантаження на галузь становитиме близько 325 млн гривень.  

Як відомо, сьогодні ФСП сплачують всі аграрні підприємства з часткою виробництва сільськогосподарської продукції не менше 75%. Він сплачується замість податку на прибуток і земельного податку, термін дії податку необмежений.

Нараховується ФСП залежно від типу і площі землі, тобто виходячи з її нормативно-грошової оцінки 1995 року. За приблизними підрахунками розмір ФСП становить 6 грн за гектар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!