МОЗ в черговий раз переніс тендер по закупівлі "швидких"

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 16:38

Міністерство охорони здоров'я в четвертий раз перенесло проведення тендеру із закупівлі автомобілів швидкої допомоги.

Про це повідомив голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування діяльності МОЗ, депутат фракції "Батьківщина" Анатолій Дирів, передає "Forbes.ua".

За його словами, сьогодні розкриття пропозицій конкурсних торгів на держзакупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги та їхнє устаткування було перенесено без об'єктивних причин.

Також він зазначив, що напередодні прес-служба міністерства активно проводила акредитацію представників громадськості та ЗМІ на заплановану подію, однак, за півгодини до початку тендера його перенесли, ніяк не пояснивши причини таких дій.

Реклама:

"Ситуація навколо тендеру на закупівлю "швидких" перейшла всі можливі межі. Перенесення тендеру вже чотири рази говорить виключно про те, що в даному питанні насправді не все чисто. Інакше вкрай необхідні українцям машини "швидкої" вже давно б закупили", - підкреслив Дирів.

За словами народного депутата від фракції "Батьківщина" Максима Бурбака, подібні відстрочки свідчать про те, що в даній закупівлі має місце велика корупційна складова.

"Як стало відомо, переможця відкритих торгів вже "неформально" визначено - їм нібито повинно стати приватне акціонерне товариство "Науково-виробниче об'єднання "Практика". Підтвердженням тому є заява представників МОЗ про те, що машини "швидкої" міністерство зможе отримати вже наступного дня. Тобто укомплектовані "швидкі" чекають "формальність" - проведення процедури", - зазначив депутат.

Нагадаємо, згідно з офіційними документами, в рамках закупівлі машин швидкої допомоги МОЗ збирається придбати 1063 автомобіля вартістю 649 тисяч гривень за одиницю, що на 184 тисячі гривень більше, ніж ринкова ціна цих машин з усім медобладнанням. Таким чином, переплата досягає 200 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: