"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Lenovo може викупити BlackBerry

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 08:50

Комп'ютерна корпорація Lenovo Group активно розглядає питання про покупку виробника смартфонів BlackBerry.

Про це пишуть "Вести Економіка " з посиланням на The Wall Street Journal.

За словами одного з джерел видання, компанії вже підписали договір про нерозголошення, в результаті чого китайська Lenovo змогла отримати доступ до фінансових документів канадського вендора.

Прес-секретар комп'ютерної корпорації відмовився давати коментарі. Представник BlackBerry заявив, що компанія не має наміру висвітлювати дане питання, до тих пір поки - рішення не буде прийнято остаточно.

Реклама:

Нагадаємо, що минулого місяця BlackBerry уклала попередню угоду про продаж компанії за 4,7 млрд доларів консорціуму інвесторів на чолі з Fairfax Financial, яка є найбільшим акціонером канадського вендора.

Серед інших можливих покупців виробника смартфонів числяться інвестиційний фонд Cerberus Capital Management LP і співзасновник BlackBerry Майк Лазарідіс. Також до активів BlackBerry придивляються Cisco, Google і SAP.

Після кількох невдалих років, протягом яких канадський вендор поступався все більшою частку ринку конкурентам, таким як Apple і Samsung Electronics, у серпні цього року керівництво BlackBerry офіційно виставило компанію на продаж.

II квартал 2013 року вендор завершив з чистим збитком у розмірі 965 млн доларів проти 229 млн доларів роком раніше. Крім того, до кінця року йому належить списати до 1 млрд доларів (така ціна не проданих компанією смартфонів) і скоротити штат на 40%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!