"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Оніщенка просять відомості про постачальників молока Roshen

Четвер, 17 жовтня 2013, 11:29

Россільгоспнагляд направляє запит ветслужбі України з приводу постачальників молока і молочної продукції кондитерської корпорації Roshen.

Про це повідомив керівник Россільгоспнагляду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми відправляємо запит українським колегам і просимо їх у терміновому порядку надати інформацію про те, з яких молочних підприємств Roshen отримував продукцію, яка використовувалася при виробництві кондитерських виробів", - повідомив керівник Россільгоспнагляду.

За його словами, є відомості, що кондитери використовували молочну продукцію з тих підприємств, які не мають права на постачання своєї продукції в Росію та інші країни Митного союзу.

Реклама:

"Список підприємств-постачальників у нас визначений, і саме їх продукція, зокрема, сухе і згущене молоко, повинні були використовуватися на кондитерських фабриках", - заявив Данкверт.

При цьому він повідомив, що Россільгоспнагляд діє, в тому числі, і відповідно до норм Євросоюзу, за якими кінцевий продукт, що ввозиться до країни ЄС, повинен вироблятися із сировини, яка поставляється тільки з атестованих підприємств.

Як вже повідомлялося, Россільгоспнагляд, який заборонив ввезення шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції, почне перевірку українських кондитерських підприємств в понеділок, 21 жовтня.

Відповідна домовленість досягнута в ході 10-го засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

Корпорація Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька область), Кременчуцьку (Полтавська область) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька область), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: