"Укрзалічничпостач" накупив товарів майже на 170 мільйонів

Четвер, 17 жовтня 2013, 10:32

ДП "Укрзалізничпостач" за результатами тендерів уклало угоди на придбання товарів на 168,94 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, найбільші підряди отримали ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод" (94,23 млн гривень), ТОВ "Донбаське промислово-транспортне підприємство" (31,77 млн гривень), ТОВ "Стейс" (11,54 млн гривень) та ТОВ "Юніонсервіс" (9,19 млн гривень).

Основними акціонерами "Дніпропетровського стрілочного заводу" є Загід Краснов, Ігор Левін та Сергій Тараненко, які сукупно володіють 53% акцій компанії. "Донбаське промислово-транспортне підприємство" входить в групу Ріната Ахметова. Ці компанії постачають "Укрзалізниці" стрілочні переводи.

Реклама:

У "Стейсу" придбано кабелі різних марок. При цьому окремі види придбано значно дорожче від ринкових цін.

Наприклад, силовий кабель АВВГуз 3х50+1х35 придбано по 52,4 гривень за місяць, тоді як у відкритих джерелах його ціна становить 23,15 гривень. Кабель ВВГнгд  5х35 придбано по 216,85 гривень за місяць, а можна було по 155,29 гривень за місяць.

Засновником фірми "Стейс" нині є Люся Гордич з села Гоголів Київської обл. Раніше засновником "Стейсу" була Світлана Карплюк. Разом з Гордич вона також заснувала фірму "Бігань-К". Карплюк також виступає співзасновницею ряду житомирських фірм, пов’язаних з видобутком каміння. В ТОВ "Черняхівський нерудпром" її партнером виступає ТОВ "Полiс" Євгена Бродського. Це брат голови Держпідприємництва Михайла Бродського, пише видання.

Директор "Юніонсервісу" Валентин Гордієнко раніше очолював ТД "Нафтопостач" з групи "Вік-ойл" народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Загалом з початку 2013 року в "ВДЗ" було опубліковано оголошення про тендери ДП "Укрзалізнипостач" на загальну суму 9,438 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!