У США знайшли компроміс щодо бюджету і держборгу

Середа, 16 жовтня 2013, 19:05

Лідерам демократів і республіканців у сенаті конгресу США вдалося досягти компромісу щодо підвищення стелі держборгу і відновленню роботи уряду.

Про це повідомила сенатор Келлі Айотт, передає "Ітар-Тасс".

"Наскільки я розумію, вони прийшли до угоди, але нехай вони самі оголосять про це", - сказала законодавець, прямуючи на засідання республіканської фракції, де планується обговорити деталі бюджетно-фінансової угоди.

За інформацією видання, очікується, що лідери сенату оголосять про результати переговорів протягом сьогоднішнього дня. У сенаті і палаті представників обговорюється також можливість прискореного голосування по законопроекту, що передбачає підвищення стелі держборгу і відновлення роботи уряду.

Реклама:

План виходу з кризи, який намагаються узгодити лідери сенату, повинен отримати схвалення в обох палатах конгресу. Після цього документ має підписати президент.

На всі ці процедури у адміністрації Барака Обами і парламенту залишилося менше доби. В іншому випадку вже в четвер, 17 жовтня, уряд найбагатшої країни світу вперше в історії може опинитися під загрозою технічного дефолту за своїми фінансовими зобов'язаннями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: